Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Waterchild

Linet © Elisa VRL-06066, väritti ?, jos tunnistat ota yhteyttä. Kopiointi kielletty! 

Lempinimi Nala Rekisterinro. VH00-000-0000
Rotu Zweibrücker Kasvattaja J. Schwarzenberg
Sukupuoli Tamma Omistaja Elisa VRL-0606
Väri & säkä Liinakko sabino, 164cm Taso Vaativa A, 130cm
Syntynyt 1.2.2012, 5v Painotus Koulu ja esteet

 

Hoitaessa tamma on helppo, kiltti ja utelias. Sen kanssa ei tarvita kovia otteita, vaikka välillä harjapakin sisältö saattaakin repiä sen huomion harjaajastaan pois. Tamman saa kuitenkin takaisin aloilleen, tuijottelemaan karsinan kaltereita ja hamuilemaan purujen seasta löytyviä heinänkorsia pienellä muistutuksella. Ankaraa äänensävyä tai läimäytyksiä ei vaadita, tai edes sallita, tamma kun tosiaan on hoitotoimenpiteissä äärimmäisen kiltti otus ja ottaisi varmasti pahemman kerran nokkiinsa, jos joku tulisi ja alkaisi sitä vihamielisenä harjailemaan. Taluttaessakin Nala kulkee nätisti vierellä tai perässä, kuin nöyrä koira omistajaansa seuraten. 

Ratsuna se on omalla turbomoottorilla upein liikkein kulkeva zweibrücker. Ehdottoman osaava tamma, joka toimii hienosti osaavissa käsissä. Esteratsastus on Nalasta tosi kivaa ja hauskaa, eikä varmaan ole vaikea arvata kuumuuko nelijalka esteillä. Jo esteille verrytellessä on se aivan menossa, ja vaatiikin siis paljon tekemistä ja työskentelyä ennen hyppyjä, jottei riistäydy tosipaikan tullen täysin käsistä. Kouluratsastuksessakin Nalalta löytyy sen verran voimaa ja menevyyttä, ettei se sovi aivan aloittelijoille. Maastoon lähdettäessä se on kuitenkin aivan eri hevonen kuin kentällä. Se nauttii maisemista ja pystyy rentoutumaan, mutta kulkee silti omaa varmaa vauhtiaan. Hieman moottoriajoneuvoja ja puskia kyttäävä Nala on kaikesta huolimatta ehdottoman hauskaa seuraa maastoon. 

"Vierailla paikoilla, kilpailutilanteissa tammasta tulee tappajahevonen. Se puree kaikkea mikä liikkuu ja potkaisee varmasti, jos sen takaa kulkee alle kymmenen metrin säteellä." - tai ehkä ei kuitenkaan. Kilpailupaikalla on Nala oma hyväkäytöksinen itsensä. Verryttelyissä se hieman jännittää, onhan ympärillä paljon vieraita hevosia ja siksi sen häntään toisinaan kiinnitetäänkin punainen nauha, vaikkei se ketään potkikaan - tämä vain siksi, että se saa ratsastajansa kanssa rauhallisen ja toimivan verkan ilman kohtauksia. Kanssaratsastajat kyllä usein hieman hermoilevat punaista väriä, ja pysyvätkin suurimmaksi osaksi kauempana. Radan aikana tamma panostaa suoritukseensa 120%, ja kuuntelee ratsastajaansa tarkemmin, vaikka esteillä onkin hiukan hätähousu kuten kotonakin. Kouluratojen suorittaminen ei tuota tammalle minkäänlaisia ongelmia, vaan se etenee kevyesti menevin askelin, kuunnellen tarkasti ratsastajaansa ja suorittaen jokaisen kiemuran ja kaarroksen kauniisti. 

Kengittäjältä on löydyttävä ehdottoman luja tahto, voima, ja tahdonvoima, sillä Nalaa ei millään jaksaisi kiinnostaa uusien kiiltävien kenkien kavioihin hakkaaminen. Mieluiten se olisi jossain aivan muualla, ja yleensä koittaakin pyristellä pakoon tätä "hirveää" tilannetta, vaikka ei tamma suinkaan kengittäjää pelkää. Sen mielenkiinto ei vain yksinkertaisesti riitä, kun se paljon mieluummin olisi esimerkiksi riehumassa tarhassa. Mutta taas sitten eläinlääkärin saapuessa talliin ja aloittaessa toimenpiteensä, saa hän täydellisen työrauhan. Tammalta kun löytyy silloin jollain ihmeen tavalla pitkää hermoa ja jaksamusta seistä nätisti paikallaan, aivan kuten harjatessakin.
© Katja


 

Kuvagalleria

  

Kuvien kopiointi kielletty.

Rakennekuva © Elisa VRL-06066 : Ratsastuskuvan linet © Squirrely Todd : Pääkuvan linet © iEvent

©2019 Elisan Zweibit - suntuubi.com